Udgivet i Dit Livsstils & Bolig-Univers

Sådan finder du den perfekte lænestol - 6 gode råd

Af Skuffedarium.dk

Ligesom du naturligvis gerne vil have det rette skuffedarium derhjemme, får du også brug for den helt rette lænestol. Der er et stort marked for denne type stol, og derfor kan det også være svært at finde rundt i, hvilken model du bør vælge.

Det er vigtigt, at du finder en komfortabel og flot stol, som du kan anvende i en årrække. Derfor skal stolen være behagelig at sidde i, ligesom den også skal passe til den indretningsstil, som du har valgt i hjemmet. Hvis du gerne vil vide mere om, hvad du bør kigge efter i en lænestol, kan du blot læse videre. Her finder du seks gode råd til, hvordan du finder den perfekte lænestol.

1: Formålet med lænestolen

Når du gerne vil have en ny lænestol, bør du først blive afklaret med, hvilket formål lænestolen skal tjene. Det lyder måske lidt underligt, for naturligvis skal du bruge stolen til at sidde i. Men der er faktisk flere forskellige formål med lænestole.

Nogle mennesker anvender stolen som en slags hyggekrog i hjørnet af et lokale. Her kan du sidde lidt afskærmet fra resten af lokalet og fordybe dig i en god bog, strikkeri eller noget tredje.

Lænestolen kan dog også sagtens være en del af det øvrige møblement i stuen. I så fald skal den nok placeres mere centralt i rummet. Måske kan du kombinere den med et sofasystem eller en lignende lænestol.

Når du gerne vil købe en ny lænestol til dit hjem, er det derfor en god idé at blive helt afklaret med, hvad du egentlig vil bruge stolen til. Det gør det langt nemmere for dig at vælge den rette lænestol til netop det formål.

2: Skal lænestolen passe ind eller skille sig ud?

I forbindelse med at du gerne vil købe en ny lænestol, bør du også overveje, hvorvidt stolen skal passe til dit øvrige møblement. Du bestemmer nemlig selv, hvorvidt lænestolen skal være en naturlig forlængelse af de møbler, som du allerede har i stuen. Eller om den i stedet skal være et twist i indretningen.

Hvis du ønsker, at lænestolen skal passe til dine nuværende møbler, bør du have disse in mente, når du udvælger stolen. I så fald vil det være en god idé at gå efter en enkelt lænestol, der harmonerer med de møbler, som du allerede har.

Du kan også vælge en lænestol, der skiller sig ud. I så fald har du mere frie tøjler. Hvis den øvrige del af stuens indretning er meget sammenhængende, kan du godt vælge en stol, der skiller sig lidt ud. Det kan for eksempel være &Tradition Little Petra. Det er en lænestol med et enkelt og stilfuldt design, der ofte skaber et flot og diskret twist i indretningen.

3: Komfort

En lænestol er for de fleste mennesker lig med en høj komfort. Det er nemlig en stol, som du gerne vil kunne sætte dig ned i og så slappe af. Det kræver naturligvis, at stolen så også er behagelig at side i.

Hvorvidt en lænestol er behagelig, er langt hen ad vejen et smagsspørgsmål. For nogles vedkommende kan lænestolen ikke blive blød nok, hvorimod andre foretrækker en mere fast lænestol. Derfor er det uden tvivl nemmest at finde den rette komfort, når du selv prøver stolene.

Hvis du gerne vil have en ultimativ komfort, er det en god idé med en lænestol, der tilbyder dig en solid støtte. Derfor kan det være en god idé at vælge en lænestol, der både støtter din ryg, nakke og hoved. På den måde kan du slappe helt af i kroppen og lade lænestolen holde dig.

Derudover kan du forbedre komforten endnu mere ved at købe en matchende fodskammel til lænestolen. Således kan du slå benene op efter en lang dag på farten. Den slags komfort kan du ikke sætte en pris på.

4: Det visuelle udtryk

De fleste mennesker vil også gerne have en lænestol, der pynter i hjemmet. Hvad der udgør en flot lænestol er igen et smagsspørgsmål. Heldigvis findes der mange gode bud blandt de danske designere. Der findes nemlig utallige flotte designs, der efterhånden er blevet til klassikere. Hvis du derfor elsker dansk design, og du gerne vil have en formidabel lænestol, skal du nok finde det rette valg.

Nogle mennesker føler, at de skal vælge mellem en komfortabel model eller æstetik. Det er heldigvis ikke tilfældet for mange designs. Her kan du både få i pose og sæk, så at sige. Der findes nemlig utallige lænestole, der formår at kombinere et flot ydre med en behagelig stol. Derfor kan du sagtens tillade dig at stille krav til begge dele, når du gerne vil have en lænestol.

5: Statisk eller dynamisk

Lænestole kommer i alverdens forskellige varianter. Derfor har du også mulighed for at selv at vælge, om din lænestol skal være en statisk del af din indretning. Eller om de i stedet skal være mere mobil. Det kommer igen an på, hvad formålet med lænestolen er.

Hvis du gerne vil bruge lænestolen som en del af en hyggekrog, er det en god idé med et fast møbel. Her skal møblet ikke kun være behageligt at sidde i. Det skal også hjælpe med at afgrænse hjørnet.

Men hvis du gerne vil have en mere mobil lænestol, kan du med fordel vælge en model med hjul. På den måde kan du let og nemt flytte lænestolen rundt efter behov. Det gør lænestolen til en mere dynamisk del af indretningen.

Hvis du gerne vil have en mobil lænestol med en vis stabilitet, kan du også vælge en lettere lænestol. På den måde kan du let flytte lænestolen, efter hvor du ønsker at placere den.

6: Sæt eller enkeltvis

Når du gerne vil have en lænestol, bør du også overveje, hvorvidt lænestolen skal være et enkelt møbel eller en del af et sæt. Med lænestole kan du nemlig vælge mellem begge dele.

Et sæt af lænestole er ofte en mere social løsning. Her indbyder møblementet nemlig til, at I sidder flere sammen. Derimod egner en enkeltstående lænestol sig mere til en hyggekrog, hvor du kan fordybe dig alene. Derfor afhænger det rette valg igen af, hvad du ønsker at anvende lænestolen til.

Find det du mangler på skuffedarium.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 2.635 produkter fra mere end 65 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 3.387 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:51:48.

5
Produkttyper
2.635
Produkter
36
Brands
65
Forhandlere
3.387
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.