Udgivet i Dit Livsstils & Bolig-Univers

Vælg den rigtige kontorstol til hjemmekontoret med vores guide

Af Skuffedarium.dk

Hjemmekontoret er blevet et populært fænomen, der ikke ser ud til at være på vej retur, tværtimod. Rigtig mange danskere har efterhånden indrettet sig med sit eget hjemmekontor, hvor enten nogle af arbejdsdagene eller ligefrem alle arbejdsdagene tilbringes. Der er stor forskel på, om du arbejder hjemmefra en gang i mellem, og så på om du har faste arbejdsdage derhjemme. Det faste arbejde hjemmefra stiller nogle helt andre og større krav til hjemmekontoret, således at du opnår et godt arbejdsmiljø. I denne artikel sætter vi skarpt ind på kontorstolen til hjemmekontoret.

Dårlige kontorstole og spisebordsstole giver skader og ømme muskler

Kontorstolen må siges at være et af de absolut vigtige elementer i et sundt arbejdsmiljø. Sidder du på en spisebordsstol og arbejder i mange timer ugentligt, vil du unægtelig stifte bekendtskab med problemer og smerter, der er udløst af en upraktisk arbejdsstilling. Dette er du heller ikke sikret mod, bare fordi du køber dig en kontorstol. Der er simpelthen så milevid forskel på kontorstole, hvor nogle kan føre til ømhed, hovedpine og skader på nakke og ryg, mens andre kan støtte den optimale arbejdsstilling.

Disse features skal du holde øje med, når du vil købe en ny kontorstol

Når du er på udkig efter en kontorstol, er det vigtigt, at du sørger for, at den er justerbar. Jo flere måder den kan justeres på, desto bedre muligheder har du for at tilpasse stolen, så den passer til netop din krop. Vi er alle bygget forskelligt, hvorfor en prototype af en stol ikke passer til alle kroppe. Det vil være et godt udgangspunkt, hvis stolen har følgende features:

  • Justerbar rygstøtte
  • Justerbare armlæn
  • Runding foran i sædet
  • Justerbar højde på stolen

Nogle problemer kan løses blot ved at indstille stolen korrekt. Det kræver naturligvis, at stolen i forvejen passer til netop din krop. Er stolen indstillet for lavt i forhold til bordet, vil du komme til at sidde og spænde i nakken og skuldrene, mens du holder armene oppe, så de passer til tastaturet. Dette kan løses ved at sænke bordet eller hæve stolen.

Det kan være en fordel at vælge en stol med armlæn, så du kan hvile albuerne på disse. Dette hjælper dig yderligere til at slappe af i nakken og skuldrene. Har du et hjemmekontor, hvor der kommer kunder ind, er armlæn ligeledes en fordel. I stedet for at sidde med korslagte arme og se afvisende ud, kan du roligt hvile armene på armlænene. Dette vil give dit kropssprog et åbent og modtageligt signal for kunderne.

Det er vigtigt, at der er en blød afrunding forrest på sædet. Er kanten for markant, har det en negativ indflydelse på både komforten og blodforsyningen til benene. Blodforsyningen til benene er i forvejen sat prøve, da man sidder med benene bøjet i en 45 graders vinkel i mange timer dagligt.

Når det kommer til designet på stolen, skal du naturligvis gå efter en stol, der passer til din smag og til det udtryk, du gerne vil have, at dit hjemmekontor udstråler. Der er dog også nogle praktiske overvejelser, du bør gøre dig, når det gælder designet.

Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilket materiale din stol er overtrukket med. Det er yderst vigtigt, at betrækket er fast. Hvis det er løst og glider rundt, vil det først og fremmest gå ud over komforten, men du vil automatisk komme til at side og spænde i musklerne for at modvirke at glide rundt på stolen.

Polstringen på stolen har stor indflydelse på komforten

Er der meget varmt på dit hjemmekontor, eller sveder du naturligt meget let, kan det være en god idé at overveje en kontorstol med net frem for en polstret stol. Nettet gør det lettere for huden at ånde, hvorimod en polstret stol til en vis grad kan have en isolerende effekt.

Minimalistisk, klassisk eller vintage look på din nye kontorstol?

I forhold til selve designet, findes der et kæmpestort udvalg, så det burde være nemt at finde en kontorstol, der falder i din smag. Vil du gerne give dit kontor et let udtryk, kan du se nærmere efter en stol i en neutral farve og med et slankt udtryk. Det kan eksempelvis være en sort moderne kontorstol med ben af metal. Klassisk og stilrent. Du kan også gå i den helt modsatte boldgade og finde en kontorstol med et lækkert vintage look. Vintage stilen kan være med til at give dit kontor et hjemligt, varmt og hyggeligt udtryk.

Ergonomisk kontorstol med ”Active Sitting”

Ergonomien i kontorstolen er vigtig. Når man taler om ergonomi, så betyder det, at produktet er udviklet til at støtte kroppen korrekt. Her kommer et nyt fænomen ind i billedet, nemlig ”Active Sitting”. Hvis en kontorstol er designet med active sitting, har den meget mere bevægelighed end en almindelig kontorstol.

Med active sitting kan sædet både vippe frem, tilbage og til begge sider. Vores kroppe er fra naturens side designet til at være i konstant bevægelse. Det er derfor ekstremt unaturligt for kroppen at sidde stille i timevis dag efter dag, som de fleste typer kontorarbejde foreskriver. Sidder man så på en stol, der ikke er særlig bevægelig, gør man det kun værre. En stol uden active sitting fastlåser kroppen i samme position, måske med enkelte afvigelser, hvis ryglænet kan vippe tilbage. Dette giver et konstant pres på de samme muskler og på rygsøjlen.

Har din stol active sitting, følger den ergonomisk med, når du bevæger bækkenet. Det betyder, at dit trykpunkt er konstant skiftende, hvilket aflaster de øvrige steder i kroppen. Derudover kan du strække benene ud, når du har en stol med active sitting, hvilket øger blodomløbet i benene. Da stolen er meget eftergivelig i ryglænet, falder du heller ikke hen på at læne ryggen op af stolen, så musklerne slet ikke stimuleres.

Derfor er kontorstolen den bedste og mest velovervejede investering til kontoret

Skal du foretage én god investering til dit hjemmekontor, så glem alt om maling, pynt andre ting til kontoret. Kontorstolen skal sørge for, at du kan sidde komfortabelt og dermed yde dit bedste på dit arbejde. Det kan du ikke, hvis du døjer med hovedpine og smerter. Brug tid på at undersøge forskellige modeller af kontorstole, så du er sikker på, at du ikke bare køber den billigste, men at du køber den bedste kontorstol, som matcher alle dine behov. Du kan finde et stort udvalg af gode kontorstole online.

Find det du mangler på skuffedarium.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 2.700 produkter fra mere end 65 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 3.473 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-10 09:07:45.

5
Produkttyper
2.700
Produkter
36
Brands
65
Forhandlere
3.473
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.